Una nena troba un projectil de la guerra a la platja Llarga de Tarragona

11/08/2018

Aquesta bomba de morter ha estat trobada per una banyista a prop del càmping Les Palmeres.

Durant aquesta tarda de divendres, 10 d'agost, una banyista, concretament una nena menor d'edat, s'ha trobat a la vora de la platja Llarga de Tarragona una bomba de morter antiga, de la Guerra Civil, segons ha sabut TarragonaDigital. En aquest sentit, com que no sabien si està activada o no, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha acordonat una zona de 100 metres a la rodona en el lloc que s'ha trobat i també s'hi han desplaçat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra.

 

Una nena troba una bomba de morter de la Guerra Civil

La zona en què ha estat trobat el projectil ha estat a prop del càmping Les Palmeres, situat a la mateixa platja tarragonina. Així doncs, quan la nena s'ha trobat amb aquest artefacte explosiu, segons el que han explicat testimonis a aquest mitjà, no es sabia el que era i un treballador del càmping, el qual treballa amb els tedax, ho ha detectat ràpidament i ha posat en marxa tot el dispositiu. Així doncs, en un primer moment, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha estat l'encarregada d'acordonar una zona de seguretat.

Així doncs, en el lloc dels fets, hi havia aquest agent dels Tedax, el qual estava esperant als tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius dels Mossos d'Esquadra, per poder procedir a desactivar la bomba trobada a la platja Llarga de Tarragona i restablir la normalitat.

Aquest explosiu, el qual no va esclatar durant la Guerra Civil espanyola, és, concretament, una peça de morter de 81 mil·límetres.

 

Torna la normalitat a la platja Llarga de Tarragona

Passades les cinc de la tarda ha estat quan s'ha trobat aquest artefacte explosiu a la platja Llarga de Tarragona. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha acordonat la zona, per establir un perímetre de seguretat. En aquest sentit la zona ha continuat acordonada fins que no han arribat els especialistes en desactivació d'artefactes explosius dels Mossos d'Esquadra i han realitzat l'extracció de la bomba.

Així doncs, al voltant de dos quarts de set de la tarda, els tedax s'han encarregat de treure el morter de la platja tarragonina i, així, s'ha pogut restablir la normalitat a la zona de bany acordonada, després de gairebé dues hores d'expectació amb la bomba de la Guerra Civil.

Informació addicional