Una gran tortuga marina pon els ous a una platja de Mataró

15/06/2018

L'animal va sortir de l'aigua durant la matinada passada i va fer un niu per fer la posta a la platja de Sant Simó.

Una tortuga marina de dimensions considerables ha sortit de l'aigua la matinada d'aquest divendres a la platja de Sant Simó, a Mataró, per tal de pondre ous. Després de fer un niu just davant del bar El Xiringuitu, la tortuga ha començat a pondre ous. Aproximadament a quarts de dues de la matinada, una persona que era a la platja ha avisat els Agents Rurals de la presència del rèptil i ells, al seu torn, s'han posat en contacte amb la Policia Local, que s'ha desplaçat a la platja per fer un tancat al voltant d'on la tortuga estava fent la posta i protegir el centenar d'ous que hi ha deixat.

La tortuga ha estat ponent durant unes tres hores i, a dos quarts de cinc, ha acabat i ha tornat al mar. Al llarg d'aquest matí, agents de Biodiversitat i Protecció d'Animals Marins es desplaçaran a la platja per fer-se càrrec els ous.

 

L'animal, de l'espècie Babaua, va fer niu just davant de la guingueta per fer una posta que es podria aproximar als 100 ous.

Aida Tarragó, del servei de Fauna i Flora de la Generalitat, ha explicat a l'ACN que si bé aquesta escena no era habitual a la costa catalana "en els últims vuit anys hi ha hagut un increment de casos de nidificació a les platges", ja sigui per un procés migratori de població atlàntica, com per efectes del canvi climàtic.

Ara els tècnics estudien si traslladar el niu per afavorir la cria en incubadores o bé protegir-lo al lloc on s'ha trobat, tot i les dificultats que suposa fer-ho a les portes de la temporada d'estiu i tenint en compte que les cries que sobrevisquin no naixeran fins d'aquí a dos mesos.