Ull Petit a l’Aigua

12/07/2018

Cap nen sense supervisió el medi aquàtic

Torna l’estiu, el bon temps, torna #OjOPequeAlAgua. Tots tenim moltes ganes d’aigua, platges, piscines, pantans... refrescar-nos, fer esport, gaudir...els nens son els més interessats en les activitats en el medi aquàtic, també són el col·lectiu més fràgil, més susceptible de patir un ofegament. Cada any les xifres de menors morts per ofegament demostren que es una de les primeres causes de mortalitat infantil a nivell mundial i també en el nostre país.

Cada franja d’edat te els seus riscos, els més petits tenen poca mobilitat i poden ofegar-se en pocs centímetres d’aigua. A partir de l’any quant ja son capaços de desplaçar-se, la falta de consciencia del perill i a la adolescència major autonomia i possibles comportaments de risc inclosos el consum d’alcohol fan més perillós el contacte amb el medi aquàtic.

En el cas dels petits pràcticament la totalitat haguessin pogut evitar-se amb supervisió d’un adult i altres mesures preventives com mètodes de barreres que impedeixin que els menors accedeixin a les piscines accidentalment.

Per això neix aquesta campanya preventiva que vam posar en marxa l’any passat conjuntament amb l’Associació Nacional de Seguretat Infantil i Segurbaby. L’objectiu es conscienciar a la població de la magnitud del problema i educar en comportaments preventius.

Estem segurs de que entre tots aconseguirem reduir la quantitat d’ofegaments infantils. Per això us demanem la vostra col·laboració difonent els nostres missatges, ensenyar a tota la població la importància del lema:

#OjoPequeAlAgua

 

Podeu trobar els decàlegs al següent enllaç: http://www.emergencies-setmil.es