Troben un vas de plàstic dins els budells d'un peix

07/09/2018

La imatge de l’animal recentment pescat, amb els budells oberts mostrant el residu dins, remou consciencies mediambientals.

El tuit de la filla d’un pescador de Córcega ensenyant a tot el món una terrible troballa està sacsejant l’opinió pública. Molta gent està escrivint reaccions d’indignació per aquesta imatge impactant. «Que tristesa», «trist planeta» contesten a Twitter.

France 3 Corse informa que la foto publicada per la noia és el resultat d’un trist descobriment després d’un dia de pesca a la desembocadura del riu Golo (al municipi de Lucciana, Alta Còrcega): un peix amb un envàs de plàstic enganxat dins el seu estómac.

El seu missatge, escrit en cors (l’idioma regional de la illa), recull la seva indignació per a la «crisi de deixalles» que es viu en tot el mar Mediterrani.

Una declaració que anima a perseguir l’abandó de residus al mar

Segons la ONG activista pro animal i mediambiental WWF, cal actuar ràpidament per aturar l’allau de plàstic i altres deixalles al mar i al medi natural. Composa una declaració alarmant: «El plàstic representa el 95% de les deixalles que floten a alta mar, que es troben enfonsats al fons marí o roden a les platges del Mediterrani. Aquests residus provenen principalment de Turquia i d’Espanya, seguits d’Itàlia, Egipte i França».

L’associació afegeix que «la concentració de microplàstics és quasi quatre vegades més elevada que al “vòrtex” de residus del Pacífic nord».

El Mediterrani, mar d’oci i un abocador enorme

«El Mediterrani està considerat com la sisena major zona d’acumulació de deixalles marines: aquest mar només representa el 1% de les aigües mundials, però concentra el 7% de tots els microplàstics del planeta», denuncia WWF.

Si aquest peix porta el got a l’estomac, hi haurà milers altres que estiguin igual esperant que els pesquin. Aquest tuit de la noia és la trista il·lustració d’aquesta sentència.

Informació addicional

  • Foto: @Turchina2b