Troben restes de plàstics al punt oceànic més profund de la Terra

18/05/2019
Catalunya Diari

La trista troballa s’ha fet en el marc del rècord d’immersió amb submarí a 11 quilòmetres de profunditat, en què s’han descobert animals i formes de vida mai vistos fins ara.

Una missió científica ha aconseguit el que mai abans havia fet ningú: fer una immersió amb submarí a gairebé 11.000 metres de profunditat a l’oceà Pacífic, concretament 10.928 metres. Un rècord de resistència i capacitat humana que hauria de passar a la història tan sols per aquesta fita però que també ha estat notícia per una trista troballa. I és que, un cop la missió ha arribat a aquest fons marí inexplorat per l’home, s’hi ha trobat restes de plàstics, cosa que deixa palès el mal que està fent la deixalla i contaminació humana a tots els racons del planeta.

La immersió s’ha fet en el punt més profund de la Terra, ubicat a la fossa de les Mariannes, a l’oceà Pacífic. Un cop ha arribat al fons marí, l’explorador Víctor Vescovo, que ha liderat la missió, ha descobert bosses de plàstic i embolcalls de llaminadures. Una trista troballa que no consta d’imatges i que, no obstant, també ha tingut bones notícies, i és que s’ha descobert un ecosistema fins ara desconegut.

 

Llegir més...