Salvament Marítim SafeTrx App

23/06/2018

Navegació més segura amb l’App SafeTRX

Al voltant del 50% de les emergències que gestiona Societat de Salvament i Seguretat Marítima a Espanya estan relacionades amb embarcacions d’esbarjo. Per reduir aquesta xifra i potenciar una navegació més segura en aigües costaneres, Salvament Marítim ofereix l’aplicació mòbil SafeTRX.

 

Disponible per a dispositius Android i iOS és, doncs, una via per respondre a incidents d’embarcacions quan el seu posicionament, seguiment i monitorització queda fora, parcialment o totalment, del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima i dels sistemes de seguiment de tràfic marítim.

 

Què ofereix?

  • Monitoritza la navegació de l’embarcació de l’usuari
  • Avisa als contactes designats per l’usuari de quan hi ha retards en la sortida planificada a través d’una alerta automàtica.
  • Disposa d’una pàgina web perquè Salvament Marítim pugui consultar ràpidament la derrota realitzada per l’embarcació i emprendre les accions oportunes.
  • Permet crear llistes de comprovació personalitzades
  • Permet obtenir reproduccions animades de les sortides

 

Com funciona?

  • L’usuari introdueix els detalls del seu pla de navegació i de sortida directament al dispositiu mòbil.
  • L’aplicació envia dades de localització periòdicament al sistema de Salvament Marítim perquè pugui respondre ràpidament i de manera eficaç.

SafeTRX no és una eina substitutiva dels sistemes GMDSS o AIS, sinó que els complementa. Els dispositius mòbils i els sistemes de telecomunicacions que hi ha el darrere no són totalment fiables. D’altra banda, també hi ha risc de que no hi hagi connectivitat entre el dispositiu i els sistemes de posicionament global. Per tant, en situacions d’emergència, l’usuari haurà de fer ús de tots els mitjans i equipaments al seu abast per sol·licitar ajuda.

Informació addicional