Salvament Marítim llença la seva campanya de conscienciació #MaresLimpios

22/06/2018

Basada en la divulgació de missatges, vídeos i prospectes pels més petits, tot això amb l’objectiu de contribuir a la reducció de les escombraries marines.

Publicacions i consells

Coincidint amb la afluència massiva estival a platges, costes i mar, s’intensificaran els missatges i consells, incloent vídeos amb recomanacions dels professionals de Salvament Marítim. Així mateix, es donarà difusió del Decàleg Ciutadà contra les escombraries Marines (Arxiu PDF adjuntat a aquesta mateixa pàgina).

 

Consells especials pels més petits

A la campanya es presta una atenció especial als més petits, que comptaran amb el prospecte infantil “Un dia de Mar”, (Arxiu adjuntat en aquesta mateixa pàgina) en que els protagonistes, Salva y Mar, repassen juntament amb els superherois de la “patrulla marítima” els principals consells per cuidar del mar i gaudir de la navegació i la platja amb seguretat.

 

El problema de les escombraries marines

Amb la campanya #MaresLimpios ens unim a la multitud de veus conscients de que netejar els mars no es suficient i que la solució implica reduir les escombraries en els seus orígens abans de que arribin al mar.

L’objectiu es impedir que els mars i oceans, que cada any reben 10 milions de tones d’escombraries, predominantment residus de plàstic, es converteixi’n en l’abocador del planeta.

Hem de tenir en compte que les activitats al mar generen el 20% de les escombraries marines, mentre que el 80% restant està originat per activitats a terra. Els elements més comuns, que constitueixen més del 80% d’aquets són: bosses y caps, burilles de cigars i restes d’art de pesca. Així mateix, el 90% de les escombraries recollides de les xarxes d’arrossegament del fons marí es plàstic.

 

Actuacions marítimes

Salvament marítim, com a prestadora del servei públic de la lluita contra la contaminació marina, treballa permanentment en defensa del medi ambient.

Durant la seva actuació diària, Salvament Marítim dedica bona part dels seus mitjans a la protecció del medi ambient marí mitjançant la prevenció, detecció i lluita contra la contaminació per accidents, abocaments operacionals, descàrregues il·legals de sentines... que el passat any va generà 592 actuacions.

Només en el 2017 els seus avions/satèl·lits van vigilar una superfície de mar de més de 127 milions de km2 de mar (251 vegades el territori nacional) per prevenir la contaminació marina, incloent la vigilància de més de 10.000 embarcacions en navegació.

Salvament marítim, que en el 2017 va auxiliar a més de 36.000 persones al mar, coneix i valora de primera mà l’importància de la prevenció i de les campanyes de conscienciació, en les quals bolca tot el seu esforç i intensifica en èpoques d’afluència massiva en l’entorn marí.