Retiren una embarcació enfonsada en una praderia de posidònia a Roses

07/06/2019
Diari de Girona

En les setmanes vinents es trauran blocs de formigó que afecten aquest hàbitat . Els treballs formen part de la restauració i neteja de l'ecosistema per part de la Generalitat.

 

La restauració de les praderies de posidònia a l'Alt Empordà suposarà una neteja de l'hàbitat d'aquesta espècie d'on s'han retirat deixalles diverses, entre elles una embarcació, blocs de formigó i rampoines diverses.

Un equip de bussejadors ha començat aquesta setmana els treballs que tenen un termini d'execució de vuit mesos en el conjunt de poblacions on s'actuarà.

Es tracta de praderies de posidònia al Port de la Selva, Llançà, Colera, Portbou i Roses on hi ha morts de fondeig.

Els treballs han permès retirar de cala de Canyelles Petites, a Roses, d'una embarcació que s'ha remolcat al port i ara es retiraran blocs de formigó i altres deixalles per completar la restauració en aquest punt en tres mesos.

L'actuació forma part del Programa d'infraestructura verda de Catalunya que desenvolupa el departament de Territori i Sostenibilitat per evitar la degradació d'aquests ecosistemes.

En una primera fase s'havien revisat 27 hectàrees de camps de fondeigs de les localitats on s'actuarà per tal de posteriorment anar retirant els morts de formigó.

 

Aquí podeu veure el vídeo de l’embarcació que ha sigut reflotada. S’ha retirat i traslladat a un abocador com marca la normativa de residus.

En el vídeo també podeu veure que Mésdemar ha donat un cop de mà!!!!

VIDEO

Informació addicional