Red Shark: La bicicleta aquàtica nascuda a L’Alt Empordà

22/06/2018

El projecte de Red Shark Bike té el punt neuràlgic al port de Roses, lloc on el qual s’ubica el centre tècnic de desenvolupament del projecte. Des d’allà es controla tant la producció com els proveïdors, companys de viatge de primer nivell europeu.

Un nou esport s’ha estat gestant darrerament a terres alt-empordaneses. De la mà del dissenyador figuerenc Josep Rubau, creador del cotxe superesportiu Tramontana o la moto Super Bike Miura, ha nascut el projecte RedShark, un trimarà aquàtic per pedalar sobre l’aigua i que servirà per establir un nexe comú fins ara desconegut entre el ciclisme i el món nàutic.

El model de producció del nou mitjà de transport, gestionat per l’empresa Red Shark Bike, es va desvelar divendres al pavelló de Fontajau, en el marc de la Fira Internacional Sea Otter Europe. Des d’allà, es va donar a conèixer un nou vehicle apte per a cada dia de l’any i amb unes característiques que permetran als usuaris descobrir nous paratges en tot tipus de superfícies aquàtiques: des del mar fins a rius i llacs.

Més enllà de Rubau i de tot l’equip humà que l’acompanya, darrere del projecte s’hi amaguen altres figures rellevants com ara l’enginyer naval britànic William Pegram o l’enginyer expert en motociclisme de competició Josep Serra. A més, i per tal d’afavorir l’ergonomia del trimarà, Red Shark Bike compta amb la participació d’un equip d’especialistes biomecànics que treballen braç a braç amb ciclistes professionals per ajustar al màxim possible la comoditat i la funcionalitat del mitjà de transport.

L’ESTRUCTURA. El trimarà d’origen alt-empordanès, que es desplaça amb la força motriu de l’esportista, està format per tres cossos: un casc central principal i dos estabilitzadors laterals. Tots els elements han estat revisats fins a l’últim detall perquè el moviment i la cadència de propulsió siguin els mateixos que genera un ciclista mentre pedala amb la bicicleta.

 

Totes les parts de l’esquelet del trimarà, sigui del xassís o els braços, estan fabricades íntegrament en fibra de carboni, mentre que a les parts inferiors s’han usat altres materials de darrera tecnologia per protegir-lo dels impactes que pugui ocasionar el fons aquàtic.

Des de Red Shark Bike presenten tres versions del trimarà: el Red Shark Sport, una embarcació pensada per als esportistes –sobretot ciclistes– que busquen un mètode diferent per millorar el rendiment; el Red Shark Adventure, ideat per als apassionats de les expedicions de descoberta de nous indrets recòndits, i el Red Shark Fun, un model creat, sobretot, per als usuaris que vulguin gaudir d’una manera lúdica i relaxada.