Reclamen el trasllat immediat dels dofins del Zoo de Barcelona

24/07/2018

L'associació Depana ha reclamat aquest dilluns el trasllat immediat de quatre dofins del Zoo de Barcelona un any i vuit mesos després que l'Ajuntament de la ciutat anunciés el tancament del dofinari.

Marta Gumà, de Depana, ha explicat a Catalunyapress que l'estat de la piscina del zoo és "lamentable", i que els dofins tenen problemes de salut pel que urgeix que aquest trasllat es dugui a terme el més aviat possible.

Una situació que porta al fet que des de l'associació, contrària a la captivitat dels cetacis i a que siguin usats per a espectacles, acceptin fins i tot el trasllat a un delfinari d'un zoològic europeu, per tal de posar fi a la situació d'emergència causa de l'estat de salut en què es troben els quatre exemplars.

Gumà ha explicat que els dofins pateixen problemes oculars, al·lèrgies cutànies i, a causa del reduït espai en què es troben, no seria estrany que arribessin a produir-se agressions entre ells, a causa del estrès.

Des de Depana han valorat positivament la dedicació dels treballadors del zoo per cuidar els dofins, però denuncien que els animals no poden continuar vivint en aquestes condicions.

Gumà ha avançat que el proper dimecres 25 de juliol el consistori ha d'anunciar una decisió, pel que insta ja al trasllat per evitar que els cetacis segueixin patint unes condicions lamentables.

 

Font: catalunyapress.cat