Què hem de saber per no quedar-nos sense combustible al vaixell

17/06/2019
Mésdemar

Alguna vegada has sortit amb el dipòsit del vaixell ple i has hagut de tornar abans de l’esperat perquè el combustible s’estava esgotant? No et preocupis, sembla que a tots ens ha passat alguna vegada.

 

De fet, trucar a Salvament Marítim per haver-se quedat sense combustible al vaixell és una emergència més comuna del que pensem. Per evitar que ens passi això, hem de tenir en compte una sèrie d’aspectes que us descriurem a continuació.

Què faig si em quedo sense combustible al vaixell

Quedar-se sense combustible al vaixell no és el mateix que si et passa a la carretera. La possibilitat de trobar-se una benzinera no existeix. El millor que pots fer és donar la volta o dirigir-te a un port proper abans de quedar-se sense combustible, però si hem escurat al màxim, no tindrem més remei que trucar a Salvament Marítim.

Normalment els professionals acudeixen al nostre rescat al més aviat possible, però si l’espera s’allarga, haurem de quedar-nos a l’interior del vaixell per no agafar fred, especialment a la nit. Recorda que abans de sortir a navegar has de carregar el vaixell de menjar i de roba adequada.

Per altra banda, conèixer el consum del nostre motor ens servirà de gran ajuda per calcular quan combustible necessitarem en la nostra ruta nàutica.

         Consum estimat en motors fora borda :

Cada vaixell i motor tenen un consum diferent, per això el millor que pots fer és consultar amb el teu fabricant les característiques i el consum del teu vaixell.

Trucs per no quedar-nos sense combustible

El millor truc per no quedar-nos sense combustible al vaixell és la prevenció. Per això us oferim aquests trucs perquè no t’ocorri mai ;)

  1. Calcula el combustible segons la teva travessia. Calcula’l perquè al final et quedi almenys un terç del dipòsit.
  2. Per calcular-ho és millor tenir en compte el temps de la travessia i no la distància.
  3. Revisa el mesurador de nivell perquè a vegades no indiquen el consum reial.
  4. No surtis amb excés de càrrega.

Si el teu dipòsit s’està esgotant, redueix la velocitat.

A part de calcular la quantitat de combustible que necessitem, és molt bona idea prendre mesures per reduir el consum de benzina, com per exemple mantenir els fons nets o revisar periòdicament el motor del nostre vaixell.