Pesca sostenible i biologia marina per a tota la família al Port de la Selva i Cadaqués
El 7 d'agost i el 6 de setembre, pescadors del Port de la Selva i Cadaqués i científics de l'Institut de Ciències del Mar organitzen jornades divulgatives sobre la pesca sostenible i els boscos marins.
En el Cap de Creus, pescadors, científics i administració treballen conjuntament per la conservació marina i la sostenibilitat dels recursos pesquers. El 7 d'agost en Port de la Selva i el 6 de setembre a Cadaqués, se celebraran jornades divulgatives gratuïtes per mostrar a tots els públics la riquesa dels boscos marins i la importància de la pesca sostenible.
Un grup de científics de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC (ICM-CSIC) i de pescadors de les confraries del Port de la Selva i Cadaqués, estan desenvolupant els projectes de recerca ResCap i MitiCap en el Cap de Creus, recolzats pel programa Pleamar de la Fundació Biodiversitat.
Tots dos projectes investiguen formes innovadores de protegir el medi marí, restaurar els fons i gestionar adequadament els recursos pesquers, per assegurar la seva sostenibilitat en el futur. El projecte ResCap desenvolupa formes de devolució al mar de gorgònies atrapades accidentalment en xarxes de pesca, mentre que el projecte MitiCap pretén reduir l'impacte de les arts de pesca i disminuir la pesca fantasma per preservar els fons marins.
El 7 d'agost, de 17 a 21h, a la platja Gran de Sorra de Port de la Selva, i el 6 de setembre amb el mateix horari en el Passeig de Cadaqués, els pescadors i científics implicats en aquests projectes organitzessin tallers per explicar per què uns tipus de pesca són més sostenibles que uns altres, quin és la biodiversitat dels fons marins del Mediterrani i la importància de la seva conservació.
Els tallers son totalment gratuïts i es realitzaran cada 30 minuts per a grups de deu persones. Per participar, simplement cal acostar-se al lloc de celebració dels tallers i allí mateix reservar una plaça per a l'activitat.