Onada de calor a Catalunya després de Sant Joan

19/06/2019
Mésdemar

El Meteocat avisa d’una calor extrema a partir del 25 de juny.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha publicat avui un preavís per calor extrema previst per a després de San Joan. El Meteocat informa que es preveu un augment important de la temperatura a partir del 25 de juny que pot durar dies.

L’onada de calor, provinent d’una massa d’aire africà, es notarà en gran part del territori català, amb especial intensitat a l’interior. A més, segons Meteocat, la temperatura mínima a les zones del litoral podria ser superior als 20 graus després de Sant Joan. En tot cas, seran valors superiors al que correspon a l’època de l’any. Així doncs, es preveu que a partir del dimarts hi hagi màximes d’entre 35 i 40 graus.

-Mapa amb la previsió de temperatures del 25 de juny- (METEOCAT)

Fins a la pròxima setmana s’espera tranquil·litat a Catalunya. Demà 20 de juny al Prepirineu i Pirineu hi haurà un cel ennuvolat amb xàfecs a la tarda que poden anar acompanyats de tempesta i ser localment fortes, segons l’Aemet. A la resta, predomino del cel poc ennuvolat amb intervals de núvols alts. Temperatures mínimes amb pocs canvis i màximes en descens. Vent variable fluix, tendint a sud-est a la tarda amb intervals de moderat al sud de Tarragona.

Informació addicional