Miticap Project

03/09/2018

Et vas perdre els últims tallers o vols repetir? Vine a veure’ns al Passeig de Cadaqués el Dijous 6 de 17:00 a 21:00h! Aprendràs molt sobre coralls i pesca sostenible!

Aliança per preservar el fons del Cap de Creus

Científics i pescadors del cap de Creus s'han aliat en dos projectes pioners per restaurar els fons marins d'una de les zones més ben preservades de la Mediterrània. L'Institut de Ciències del Mar del CSIC i les confraries de pescadors del Port de la Selva i Cadaqués sumaran esforços en els pròxims mesos en dues iniciatives innovadores per mitigar l'impacte de la pesca artesanal sobre el fons marí de la plataforma continental del cap de Creus i retornar al mar les gorgònies que s'enganxin a les xarxes, una espècie puntal per a la biodiversitat, perquè genera un hàbitat per a moltes espècies de peixos i crustacis. Junts estudiaran amb robots marins les conseqüències de l'activitat pesquera a la zona per minimitzar-les i faran campanyes per replantar les gorgònies capturades per error.

Els projectes Miticap i Rescap, finançats amb fons europeus i emmarcats en el programa Pleamar de la Fundació Biodiversitat del ministeri d'Agricultura i Pesca, «estan molt relacionats entre si, però treballaran en llocs diferents i amb metodologies molt diverses», assenyala Josep Maria Gili, investigador de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona, que treballa en els dos projectes.

 

Podeu llegir més informació del Projecte en aquest enllaç