Llancen al mercat el Soel Cat 12, un nou Catamarà elèctric i solar

28/06/2018

La companyia holandesa Soel Yachts, acaba de llançar recentment al mercat a Nova Zelanda, el seu nou Catamarà elèctric i solar que pretén utilitzar-se en zones naturals.

Pretenen que sigui el més ecològic de totes les embarcacions existents fins el moment i per aquest motiu han afegit una gran superfície de plaques solars per proporcionar energia extra a les seves bateries i reduir el consum de les mateixes.

El seu objectiu seria el d’operar en zones d’alt valor ecològic i natural que inclús puguin estar protegides, per proporcionar un servei de transport net i ecològic que respecti el medi en el que es mou.

Compte amb capacitat per transportar 16 passatgers i una eslora de 12 metres de longitud. El casc està fabricat en fibra de vidre de disseny específic per a disminuir la resistència hidrodinàmica al màxim i el seu pes molt reduït sense oblidar una elevada resistència. S’ha dissenyat des de 0 per albergar propulsió elèctrica i per això mateix juntament amb el seu disseny i lleugeresa, aconsegueix un consum elèctric irrisori.

A més, el Catamarà pot ser utilitzat inclús com a font d’abastament energètic portàtil amb un inversor de 15kVA d’energia per donar llum inclús a 5 vivendes.

Porta dos motors elèctrics de 30kW de potència cadascun, que li permet aconseguir una velocitat màxima de 14 nusos (26km/h). Les seves dues bateries de ions de liti compten amb una capacitat conjunta de 120kWh que li permeten navegar 6 hores.

Per recolzar a aquestes bateries afegeix un sostre cobert per panells fotovoltaics 8.6 kWp i un rendiment de 22,5%, que amés son a proba de aigua salada. Una instal·lació que li permet pujar a 7,5 hores d’autonomia, però a la mínima velocitat de creuer de 6 nusos (11km/h), arribaria fins les 24 hores d’autonomia, inclús encara que deixi-hi de lluir el sol a certes hores.

El seu interior d’alta qualitat i acabats de luxe, es molt modificable i pot comptar amb un bar, a més te wifi, i els turistes poden concertar-se amb les seves tabletes i telèfons mòbils per escoltar música i veure alguns detalls tècnics del catamarà.

El seu preu partirà des d’uns 600.000 dòlars i s’ha començat venent a Nova Zelanda, on ha sigut presentat recentment. Però l’idea de l’empresa holandesa es de vendre’l en tot el món amb el temps gràcies a que es possible transportar-lo en contenidors de 40 peus (12m) gràcies a les seves característiques es pot enviar per peces per ser muntat a destí.

 

Font: soelyachts.com