Lamentable: dos ossets juguen amb residus de plàstic a l’Àrtic

14/07/2018

Una expedició al remot d’arxipèlag noruec de Svalbard mostra l’acumulació de escombraries procedents de l’activitat humana.

Un nou i lamentable exemple dels problemes provocats pel abocament i mala gestió de residus de plàstic. Membres de l’expedició Sail Against Plastic han fotografiat aquest estiu en una petita illa del arxipèlag noruec de Svalbard, a l’oceà Àrtic, a dos cadells d’os polar jugant amb grans peces de plàstic.

L’equip de científics, fotògrafs, cineastes i membres d’organitzacions conservacionistes a bord del vaixell TS Blue Clipper arribar a Longyearbyen, Svalbard, el 23 de juny i van realitzar diversos estudis i observacions en aquesta zona el 7 de juliol.

Els dos ossets observats es trobaven amb companyia de la mare en una area costera, pel que es suposa que els plàstics amb els que jugaven havien arribat per efecte de les marees i corrents marines; encara que no es pot descartar que fou abocat des d’alguna embarcació comercial o turística.

Claire Wallerstein, membre de l’equip Sail Against Plastic, explica que es va sentir afortunada per participar en aquesta expedició i que lamentablement van poder confirmar l’extensió del problemade contaminació per plàstics. “Va ser una experiència molt aleccionadors veure quant plàstic està arribant a aquest entorn increïblement remot i aparentment pristí”, ha indicat Wallerstein en declaracions difoses per The Independent.

L’objectiu del viatge a Svalbard va ser investigar l’impacte dels plàstics en el medi marí en aquesta zona de l’Àrtic. “El que vam trobar a les platges d’aquest arxipèlag remot, lamentablement, no va ser molt diferent del que trobem a casa, va indicar Claire Wallerstein.

Vam trobar “moltes deixalles de pesca, però el més trist va ser la quantitat de deixalles procedents de la nostra vida quotidiana: ampolles de plàstic, bastonets de cotó, burilles, tovalloletes humides, poliestirè i envasos d’aliments

 

Font: lavanguardia.com

  • La presència de plàstics a l'Àrtic es un si símptoma del problema global dels residus (Kevin Morgans / SWNS.com)