La primera onada de calor d'aquest estiu arriba dilluns

05/07/2018

És de nivell 4 sobre 6 i assolirà el punt més àlgid entre dimarts 10 i dimecres 11, que seran els dies més calorosos de la setmana.

El Servei Meteorològic de Catalunya va avisar ahir d'una onada de calor de nivell 4 sobre 6 prevista entre dilluns 9 i dijous 12 de juliol a tot el territori. És la primera onada de calor d'aquest estiu com a conseqüència dels vents que vénen del nord d'Àfrica i es preveu que les temperatures siguin d'una mitjana de 38ºC a l'interior, com a Girona o Banyoles, i d'una mitjana de 34ºC a la costa. Segons el meteoròleg Enric Estragués, es podran registrar fins a 40ºC a l'interior i les temperatures del litoral dependran de si apareixen vents de mar, que contrarestarien la calor i, llavors, la sensació tèrmica disminuiria.

Dissabte s'iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre entre dimarts i dimecres de la setmana vinent. A partir de dijous 12 començaria un descens i els valors de la temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l'època de l'any en què ens trobem.

 

 

Font: Diari de Girona