La predicció del temps per navegar

26/08/2021

Gràcies a les noves tecnologies, la predicció marítima del temps es molt fiable i l’accés a la informació es molt senzill

 

Tenir nocions bàsiques de meteorologia marítima és essencial si desitges passar unes vacances navegant, ja que es necessari estar preparat per si apareixen inclemències que poden fer que la teva travessia en un vaixell sigui una mica més mogut o arribi a ser un perill.

Gràcies a les noves tecnologies, la predicció marítima del temps es molt fiable i l’accés a la informació és molt senzill.

Les recomanacions bàsiques per interpretar la previsió del temps correctament són:

  • Diferenciar entre una sortida d’alta mar o una sortida costanera.
  • Disposar de la previsió més recent possible abans d’una sortida. No és el mateix interpretar la previsió 72 hores abans d’una sortida o 3 hores abans d’una sortida. El temps es dinàmic i les previsions canvien.
  • Tenir en compte, no només el vent, sinó també la previsió de ratxes i la previsió d’onatge, tant el mar de fons com el mar de vent.
  • Considerar les previsions de diverses plataformes i de diversos models de dades disponibles.

Utilitzant diferents webs i sabent interpretar les informacions que rebem, podem planificar sortides segures i agradables.

AEMEMT, es una de les pàgines de revisió recomanada, és la pàgina de l’Agència Espanyola de Meteorologia. En la seva secció de predicció marítima es presenten les condicions meteorològiques per l’alta mar i zones costaneres segons se sol·liciti.

A més presenta informació gràfica amb mapes de vent i altura d’onatge amb animació d’imatges.

Els avisos tenen un abast de 48 hores, la predicció en text de 24 hores i els mapes amplien la predicció fins a 4 dies.