La Neurociència recomana visitar el mar amb freqüència

01/09/2018

L’any comença al setembre. Els bons propòsits, els nous hàbits i les revisions de la nostra rutina arriben amb el nou curs. No oblidem incloure entre ells veure el mar amb freqüència ; es bo per la salut.

Molts hem sigut els afortunats que en les últimes setmanes hem sentit aquella sensació de necessitar poc més per sentir-nos be enfront al mar. Dons bé, no es quelcom que estigui només al nostre cap, la ciència recolza la teoria de l’existència d’un “espai blau” que ens provoca, gràcies a l’olor i sons de l’aigua, aquella meravellosa sensació de pau i serenitat.

Si passar temps a l’aire lliure es necessari i beneficiós tant per la nostre salut física com mental, els efectes es multipliquen quant anem a la costa. En definitiva, el nostre cervell fa que siguem més feliços i ens sentim millor. Aquests son els 4 grans beneficis de contemplar el mar habitualment:

 

1.Redueix l’estrès

L’aigua del mar està ple de ions negatius, que en realitat, son positius. Els ions negatius tenen la capacitat de fer-nos sentir a gust, millorar el nostre humor i ànim i produir-nos benestar.

Quant no ens sentim bé o tinguem sensació d’asfíxia, una mica de mar ens ajudarà, sinó a curar, si a millorar tots els nostres mals. Si a més tenim la possibilitat de donar-nos una cabussada o donar un passeig per la vorera, millor que millor.

 

2.Fomenta la creativitat

A més, el mar es la recepta que els neurocientífics aconsellen per a fer front als bloquejos creatius i altres embussos mentals. L’espai blau ajuda a desbloquejar la ment per poder abordar els projectes i problemes d’una forma més creativa. La platja ens permet resetejar el cap, deixar enrere cercles viciosos mentals i ser capaços de contemplar les coses des d’un altre punt de vista.

 

3.Ajuda a reduir la tristesa i la depressió

També proporciona cert alleujament contra els estats d’ànim depressius. El so i ritme hipnòtic de les onades ens pot portar a un estat meditatiu en el que reconnectar amb nosaltres mateixos, buidar la ment i sacsejar-nos sentiments negatius.

 

4.Canvia la nostre perspectiva en general

Tot es veu més fàcil davant del mar. Les coses impossibles semblen deixar de ser-ho quant contemplem les onades, relativitzem i ens sentim més feliços. ¿Hi ha alguna raó més important que aquesta?

Informació addicional