La Generalitat retirarà els morts de fondeig per restaurar la posidònia a l'Alt Empordà

06/06/2018

Territori ha licitat el projecte que es portarà a terme al Port de la Selva, Llançà, Colera, Portbou i Roses

La Generalitat restaurarà les praderies de posidònia afectades per morts de fondeig al Port de la Selva, Llançà, Colera, Portbou i Roses. S'han licitat els treballs que consistiran en retirar els morts de fondeig que afecten aquesta espècie protegida. A Roses també s'aprofitarà per retirar unes canalitzacions metàl·liques localitzades al fons i una embarcació abandonada. Els treballs aniran a càrrec de bussos professionals. 

El Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant Infraestructres.cat, ha iniciat la licitació dels treballs amb un pressupost de 115.000 euros, i un termini d’execució de 8 mesos.

El primer que es farà serà localitzar els morts de fondeig dels camps de boies. Després, es valorarà el grau d’afectació d’aquestes instal·lacions en els hàbitats d’aquesta espècie protegida, i segons cada cas, es retiraran o es recol·locaran amb globus reflotadors a ubicacions on no suposin un impacte sobre la planta

En una anterior campanya es van localitzar a Roses altres elements perjudicials per a les plantes. Es tracta de canalitzacions metàl·liques que es troben a les platges de Canyelles Grosses i Canyelles Petites, i d’una embarcació abandonada a Canyelles Petites. En aquests punts es retiraran els elements i se supervisaran els camps de boies existents.

Finalment,segons ha informat Territori,  l’actuació es completarà amb la col·locació de cartells informatius de les actuacions executades i sobre la importància d’aquests hàbitats per a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat.

 

Inversions en infraestructura verda

Els treballs formen part del Programa d´Infraestructura Verda de Catalunya, l´instrument clau que el Departament té en marxa per planificar actuacions prioritàries en aquest àmbit. Es tracta de protegir la xarxa de zones naturals i seminaturals, i altres elements ambientals i conservar la biodiversitat tant dels assentaments rurals com dels urbans.

El programa s´emmarca dins de l´Estratègia de la Unió Europea sobre la Biodiversitat fins a 2020, que entre altres objectius, pretén mantenir i millorar la infraestructura verda i restaurar ecosistemes degradats (com a mínim un 15%) per garantir una millor connectivitat funcional entre ecosistemes, dins i fora dels espais Natura 2000.

 

Font de la Notícia: Diari de Girona

  • Praderia de Posidònia a la Badia de Port Lligat