La Costa Brava protagonitza un videojoc d'èxit de Nintendo

09/07/2019
Mésdemar

El seu creador, gran aficionat al submarinisme ha ideat 'Koral' amb un clar missatge ecològic, i on la nostra empresa Mésdemar és protagonista per ser l’empresa instal·ladora dels anclatges ecològics a Portlligat.

 

Un desenvolupador de videojocs establert a Barcelona, Carlos Coronado, ha creat per a la companyia Nintendo un nou producte, denominat Koral, en el qual la Costa Brava és protagonista d'un missatge a favor de la sostenibilitat dels mars.

Coronado ha explicat a EFE que la seva "gran afició" és el submarinisme i que, per concebre aquest últim joc, va optar per pujar a un veler envoltat d'amics a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i navegar fins a l'últim confí de la Costa Brava, el Cap de Creus.

Tot el que va veure durant les immersions realitzades en la travessia ho va reflectir a Koral, inclòs el descobriment que, davant la casa de Salvador Dalí, s'han suprimit els pesos que serveixen per al registre d'embarcacions i que perjudiquen els prats de posidònia i s'ha optat per un altre tipus d'estructures en la que creixen aquestes plantes.

Carlos Coronado va navegar durant més de deu dies pel litoral gironí, el que més coneix, ja que on més ha bussejat en la seva vida és a la localitat de Tossa de Mar, l'únic lloc del món en el qual assegura que ha vist cavallets de mar.

La idea de concebre Koral li va venir després de la creació d'un altre videojoc, Infernium, "que busca generar angoixa", i el seu patró creatiu és el de fugir sempre de l'anterior producte.

"Aquest és curt i per a tots els públics", assenyala Coronado, qui destaca el "missatge ecològic" que conté en mostrar "totes les realitats que un es troba en el mar".

Hi ha fins i tot espai per a unes aigües contaminades i, "evidentment" segons relata, també per als omnipresents microplàstics gràcies a una pantalla en què apareixen.

Aquest desenvolupador i bussejador aficionat vol que es conegui la veritable situació del mar i reivindica "el tresor que suposa la Costa Brava" i l'obligació de conservar-lo.

Aquesta intenció d'arribar a tot el món l'ha portat a crear un joc assequible a tots els públics i posa com a exemple a la seva mare, "que s'ha aficionat i això que ella agafa el comandament com si fos una pinça de la roba".

"Si jugues amb Koral t'educa sobre la realitat del fons marí", puntualitza el seu creador, qui es declara "molt content" amb les vendes.

El producte concebut per Coronado porta als jugadors a passar per quinze sistemes marins i els convida a resoldre reptes com transportar energia per reviure esculls de coral.

El valor de l'amistat i la possibilitat de gaudir de l'entorn natural i d'evitar la seva degradació perquè arribi intacte a les generacions futures és també una de les conclusions a les quals ha arribat aquest enamorat de la Costa Brava, satisfet d'haver combinat treball i afició a favor d'un bé comú.

Informació addicional