L’idea de 2 surfistes per netejar els oceans que es va convertir en una campanya global

06/07/2018

Va començar com un projecte personal, però va traspassar fronteres. L’historia de dos surfers que van crear la fundació 40cean, que va remoure més de 34 tones de escombraries. Com es financen.

Tones de escombraries, taps i fibres de roba sintètica, entre altres, ingressen als oceans mitjançant les embornals i residus urbans, i posen en perill a 267 especies marines anualment. Sens dubte es tracta d’una preocupació a nivell mundial que requereix l’assistència de l’home per contrarestar el dany ja ocasionat. Però moltes vegades dels petits actes es pot fer la diferència, com senyala la historia de dos surfistes que van començar amb la neteja manual dels oceans i avui compten amb la seva pròpia fundació ambientalista.

Organitzacions com la ONU i l’UNESCO son determinants amb el seu pronòstic: si no es prenen mesures per eliminar els microplàstics dels productes d’higiene, i els països no regulen l’ús d’aquest material, al 2050 els oceans hi haurà més plàstics que peixos i el 99% de les aus marines hauran ingerit substàncies perilloses.

A la data la fundació 40cean han remogut tones de escombraries en oceans de 7 països diferents. El seu mètode de sustento econòmic per poder desenvolupar les seves campanyes de neteja marina, radiquen a la venta de polseres amb materials 100% reciclats. Cadascuna d’aquestes polseres equival a mig quilo d’escombraries recollides.

Aquesta fundació va iniciar les seves activitats al gener de 2017, i el cofundador de 40cean, Andrew Cooper, va declarar amb orgull: “Ens sentim orgullosos d’haver pogut eliminar amb èxit més de 34 tones de desfets marins en només 3 mesos de llançament.

40cean serà amfitrió de diverses neteges internacionals per eliminar la major quantitat possible d’escombraries dels oceans i costes. Els seus esforços van ser exposats en Boca Ratón, Florida, amb les corresponents netejes a Filipines, i Montserrat, on s’han associat amb el Coral Cay Conservation.

Aquest braçalet no només implica una ajuda per l’ institució sinó també que es va convertir en una insígnia per la cura del planeta i els principals recursos naturals en joc. Sense dubte qui es vesteix sota aquest accessori no dubte en dir que si a la conservació dels oceans i la vida marina.

40cean

  •  El seu sustento econòmic radica en la venda de polsera de material 100 % reciclat en la qual cadascuna equival a mig quilo de residus recol•lectats del mar (40 ocean)