L’amor animal: el que aquesta orca va fer durant 3 dies et traurà sense dubtes una llàgrima

08/09/2018

La cria d’aquesta orca va morí, i el que va fer et farà plorar no importa lo fred que et consideris.

El dol es una emoció universal, no importa l’espècie, així es pot comprovar a les imatges d’una mare orca que sosté el cos de la seva cria morta mentre nedava prop de Victòria, Canadà.

The Center for Whale research (CWR) es una ONG sense ànim de lucre que rastreja i investiga a la població de balenes residents del sud a l’Oceà Pacific oriental, el seu equip va notar per primera vegada al nadó balena el 24 de juliol, dia del seu naixement. La cria va morir a les poques hores de néixer.

Quant el cos es va enfonsar a l’aigua, la mare la va empènyer repetidament cap a dal, mantenint-la a la superfície durant almenys tres dies m’entres ella i la seva cria nedaven. Ella va carregar tres dies a la seva cria morta.

 

Comunicat oficial

CWR va comunicar el passat dijous 26 de juliol que una cria de balena resident del Sud va morir poc després de que va néixer prop de Victòria, Columbia Britànica, el 24 de juliol de 2018.

La balena acabada de néixer estava viva i nedant amb la seva mare, identificada com J35 i altres balenes prop de Clover Point a la costa de Victoria. Un equip del CWR va acudir al lloc per documentar la cria acabada de néixer pel registre a llarg termini que mantenen per als governs dels Estats Units i Canadà.

Desafortunadament, quant la tripulació del CWR va arribar a escena, la cria acabada de néixer havia mort i el seu cos havia recorregut varies milles cap a l’est del lloc de l’albirament. El cadàver del nedo s’estava enfonsant i va ser repetidament empès per la mare que el sostenia a la front i l’empenyia a mars agitats cap a la Illa de San Juan, EE.UU. la mare va continuar empenyent a la balena bebè morta durant tot el dia fins almenys la posta de sol.

 

El dol en el regne marí

A partir de la posta de sol, el 25 de juliol, J35 encara esta empenyent a la seva cria morta prop de East Point, illa de Saturna, Canadà. Es sap que les balenes i els dofins sostenen i transporten a les seves cries mortes durant una setmana, el que demostra el fort vincle de la mare amb les seves cries.

A l’orca acabada de néixer no se li assignarà una designació alfanumèrica com a membre de la població perquè no va sobreviure el temps suficient com per demostrar la seva viabilitat.

Aproximadament el 75% de les orques acabades de néixer en les últimes dos no han sobreviscut, i el 100% dels embarassos en els últims tres anys han fracasat en produir descendència viable. Les autoritats locals han designat a aquesta població d’orques com una “Espècie a la mira” degut a la seva amenaça imminent d’extinció.

 

Falta d’aliments

Les balenes, a l’igual que el resta de les espècies no poden sobreviure si no son capaços de reproduir-se.

Segons CWR, la principal causa del declivi de la població d’aquestes balenes i l’escassa reproducció està relacionada amb els aliments: la principal espècie de presa per aquestes espècies marines es el salmó, el qual també està classificat com “En perill”.

La American Fisheries Society, en la seva població “Salmó 2100” ha senyalat que es requereixen canvis a la nostra societat per que el salmó silvestre pugui sobreviure aquest segle. D’això es dedueix que aquests mateixos canvis son necessaris per salvar les balenes.

Informació addicional