L'Agència Catalana de l'Aigua activa PlatgesCat

23/06/2018

L'Agència Catalana de l'Aigua activa PlatgesCat, amb la pràctica totalitat de les platges catalanes amb qualitat excel•lent
Els controls efectuats aquesta setmana evidencien que prop d'un 99% de les zones de bany costaneres tenen la màxima qualificació

Els mostrejos duts a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) entre el 18 i 19 de juny evidencien que prop del 99% de les 254 zones de bany costaneres controlades per l’agència tenen una qualitat sanitària excel·lent. La bonança meteorològica i l’absència de pluges han afavorit aquests resultats.

Per a més informació, pots consultar el Butlletí sobre els controls efectuats entre el 18 i el 19 de juny (arxiu PDF en aquesta mateixa pàgina).

 

Aplicació per consultar les dades

La publicació d'aquests controls coincideix amb l’activació de l’apli PlatgesCat, una eina que per cinquè estiu consecutiu aporta informació detallada sobre 300 platges catalanes. La qualitat de l’aigua, la bandera de seguretat, la temperatura, així com diverses informacions de servei , són algunes de les dades que es poden consultar i que s’actualitzaran fins a mitjans del mes de setembre.

Des de l’1 de juny i fins al 15 de setembre, l’Agència Catalana de l’Aigua du a terme el Programa de vigilància i informació de l’estat de les zones de bany a Catalunya, que es desenvolupa des del 1990, amb l’objectiu de vetllar per la qualitat de les aigües de bany i facilitar, periòdicament, els resultats a la ciutadania.

S’efectuen visites d’inspecció a les platges i controls analítics de les aigües de bany d’acord amb els criteris que estableix la Directiva 2006/7/CE relativa a la gestió de la qualitat de les aigües de bany i el Reial Decret 1341/2007, de transposició de la Directiva.

  • Platja del Ros a Cadaqués