Fotògraf capta les imatges d’un os polar rosegant una bossa de plàstic

13/08/2018

El famèlic os poar va ser fotografiat rosegant una enorme bossa de plàstic en un intent desesperat per trobar aliment.

El fotògraf Fabrice Guerin va observar durant hores com l’os intentava caçar alguna cosa entre les roques de l’arxipèlag àrtic de Svalbard abans de donar-se per vençut i començar a rosegar una bossa de plàstic arrossegada per les onades.

El fotògraf francès de 50 anys diu que la imatge el va deixar sense paraules.

“Vaig passar quatre hores des de la nostra embarcació observant l’os polar rebuscar aliment entre les roques”, diu.

Guerin espera que la imatge il·lustri l’enorme problema dels plàstics no biodegradables a l’oceà.

“Ens va encongir el cor veure a aquest magnífic animal amb una bossa de plàstic a la boca. Afortunadament, no se la va empassar”.

“Mai vaig pensar en veure plàstic en aquesta àrea, però ara se que el plàstic no coneix fronteres”.

Guerin diu que durant el viatge van trobar ampolles i bosses de plàstic en moltes àrees insospitades. A més, diu, amb prou feines hi havia gel al voltant de l’arxipèlag.

La onada de calor global ha revifat la preocupació per la supervivència de l’os polar amb la pèrdua de gel a arrel de l’escalfament global, que es sap està disminuint les seves àrees de caça i afectant al seu subministra d’aliment.

Hi ha inclús informes de casos de híbrids d’os polar i os grizzly (pizzly) ja que l’escalfament global i la disminució de les capes de gel estan obligant als ossos polars a desplaçar-se fins al sud on habita l’os grizzly.

Els científics preveuen que els ossos polars desapareguin a finals de segle si no s’aborden les emissions de diòxid de carboni.

Informació addicional