Es publica la primera guia turística gratuïta per a navegants de la Costa Brava.

30/03/2021

La nova guia, Cales i ports de la Costa Brava, presenta de nord a sud els divuit clubs nàutics i marines de la Costa Brava i una selecció de les cales més emblemàtiques de la costa gironina.

 

A més, ofereix informació tècnica i d’assistència per als navegants i les tripulacions, així com informació sobre els atractius naturals i turístics per descobrir la destinació.

El projecte neix de la col·laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) i Ports de la Generalitat. La guia s’afegeix a la col·lecció de publicacions gratuïtes que edita l’entitat amb caràcter divulgatiu i promocional.

“Cales i ports de la Costa Brava” consta de 98 pàgines i presenta de nord a sud els 18 clubs nàutics i marines del litoral de Girona i una selecció de les seves cales més emblemàtiques.

A més, ofereix informació tècnica i d’assistència per als navegants i les tripulacions, així com informació sobre els atractius naturals i turístics per descobrir la destinació.

La guia conté un capítol introductori dedicat a la Costa Brava com a destinació turística, amb diversos apartats d’interès per al visitant relatius a l’enogastronomia, la cultura, la salut i el benestar, les activitats nàutiques i de turisme actiu i els festivals de música.

Navegació sostenible

La publicació inclou un capítol específic dedicat a la navegació sostenible per posar en relleu la necessitat de protegir el medi marí.

Aquest capítol, que recull informació sobre l’ancoratge responsable, les normes de convivència entre embarcacions i banyistes i altres bones pràctiques ambientals, conté una sèrie d’icones que resumeixen visualment els objectius de l’Agenda 2030 que es comprometen a arribar als 18 clubs nàutics en el seu compromís per la sostenibilitat.

A continuació s’hi presenta la Costa Brava, de nord a sud, des dels ulls del navegant, un recorregut de més de 200 quilòmetres del litoral que se segmenta en tres capítols: la zona nord, de Portbou a l’Escala; el centre, de l’Estartit a Palamós, i la zona sud, de Platja d’Aro a Blanes.

Cada secció conté informació detallada de les cales així com dels ports esportius.

D’aquests últims, s’inclou una completa fitxa tècnica acompanyada d’una fotografia de l’equipament, i també es fa una recomanació d’un atractiu de la zona que el visitant no es pot perdre.

La guia s’il·lustra amb una gran quantitat d’imatges de gran qualitat, majoritàriament de nova producció, fetes de mar cap a terra, que reprodueixen la visió del navegant i faciliten la identificació del lloc.

Llocs turístics

Finalment, es destaquen específicament apartats dedicats a Dalí, els pobles medievals, camins de ronda i el jaciment d’Empúries, i espais i atractius naturals com els parcs naturals del cap de Creus, els aiguamolls de l'Empordà, i Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, la badia de Roses, els jardins botànics de Cap Roig o Santa Clotilde.

La guia està disponible en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany).

Podeu consultar i/o descarregar la guia en els diferents idiomes, clicant a sobre de cada foto portada: