Els Mossos incorporen a Roses una embarcació marítima fruit d'una operació contra el tràfic de drogues

27/04/2023

L'entrada de substàncies il·lícites per mar deixa de ser excepcional i localitzada i comença a estendre's pel litoral

La Policia Marítima dels Mossos d'Esquadra ha incorporat una embarcació més a la seva flota, fruit d'una operació el mes de maig de 2022, que va permetre desarticular un grup criminal especialitzat en el tràfic de drogues i el blanqueig de capital. Ho ha explicat a l'ACN el director de la Policia, Pere Ferrer, que ha indicat que l'aparell té 7,4 metres d'eslora i s'ubicarà al port de Roses. S'usarà per incrementar la pressió sobre la zona nord de la Costa Brava, un àmbit que per la seva orografia esdevé especialment atractiu per a grups dedicats a aquestes activitats il·lícites. Tot plegat després que en els darrers anys aquests casos hagin deixat de ser excepcionals i localitzats i s'hagin anat repetint a diversos punts del litoral català.

Els Mossos d’Esquadra segueixen endavant amb el seu objectiu de consolidar el desplegament de la Policia Marítima, dotant la unitat dels recursos i les capacitats operatives necessàries per fer front a les activitats delictives que es produeixen en aquest àmbit. En aquest context, el cos ha incorporat a la seva flota de vehicles una embarcació que va ser comissada a Sant Feliu de Guíxols en un operatiu policial que va tenir lloc el mes de maig de 2022.

 

Especial atenció al nord de la Costa Brava

La nova embarcació estarà al port de Roses i la voluntat dels Mossos és utilitzar-la per intensificar la vigilància a la zona nord del litoral gironí. “Cobrir la Costa Brava amb les necessitats de servei i l’orografia que té es feia complicat”, ha comentat Ferrer, que ha dit que amb el nou vehicle es podrà augmentar la pressió en l'àrea que va del golf de Roses fins al cap de Creus. Així mateix, ha considerat que el nou vehicle serà molt útil “perquè té poc calat" i permetrà als agents "apropar-se a primera línia de costa per atendre possibles requeriments".

Informació addicional