El Dia Mundial de la Neteja

13/09/2018

El dia 15 de setembre es celebra el Dia Mundial de la Neteja. Una jornada més que necessària que convocarà a milions de persones per tenir cura del planeta.

Si alguna cosa necessita una neteja a fons es el nostre maltractament al planeta. Els índexs de contaminació i quantitat de brossa a la naturalesa tant a terra com als oceans son realment alarmants. Per aquest motiu, el 15 de setembre milions de persones de 155 països estan cridats a unir-se per conscienciar sobre aquesta situació. Per primera vegada, el Dia Mundial de la Neteja, World Cleanup Day en anglès, es farà de “forma coordinada en tot el món”, segons explica Johnny Azpilicueta, coordinador nacional de Let’s Do It World, plataforma organitzadora de l’esdeveniment internacional.

Aproximadament 120 milions de persones en tot el món s’uniran amb l’objectiu d’”afrontar el problema de la contaminació de les desfetes a nivell mundial mitjançant la neteja de carrers, parcs, platges, boscos i riberes”, afirma l’organització. I el millor, la xifra de participants segueix sumant.

A més de l’acció e neteja dels carrers, la jornada te una fita més transcendent, que es la conscienciació individual i col·lectiva sobre la gravetat del problema que el nostre planeta té amb els residus. Des de l’organització, aquest dia i la magnitud aconseguida per la present edició s’entén com una “oportunitat única per crear l’esperit de la col·laboració a tots els nivells”.

Per formar part de l’iniciativa, que pretén ser l’acció cívica més gran a la història de l’ humanitat, es pot consultar el perfil del moviment a Facebook o a la seva pàgina web.

Informació addicional