El 99% de les zones de bany catalanes obtenen la qualificació d'excel•lent

07/07/2018

El 99% de les zones de bany catalanes obtenen la qualificació d'excel•lent en el tercer control de la temporada.
De les 254 platges controlades, 250 (el 98,4%) han obtingut la màxima qualificació i una (0,4%) la categoria de bona

Els mostrejos duts a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el 2 de juliol evidencien que prop del 99% de les 254 zones de bany costaneres controlades per l’agència tenen una qualitat sanitària excel·lent. Aquests resultats, afavorits per la bonança meteorològica i l’absència de pluges, són molt similars als registrats en l’anterior mostreig de la temporada, fet entre el 18 i el 19 de juny.

En els controls analítics del Programa de vigilància i informació de la qualitat de les aigües de bany, s’examina periòdicament la qualitat microbiològica de l’aigua i s’avalua la presència dels indicadors microbiològics Escherichia coli i enterococs intestinals, que permeten saber si hi pot haver contaminació fecal a l’aigua.

En casos d’afectació de la qualitat de l’aigua en alguna zona de bany s’investiguen les possibles causes, s’informa als ajuntaments de les zones afectades perquè facilitin la informació pública a les zones de bany i s’efectuen sempre controls analítics de seguiment, fins a comprovar que la qualitat s’ha restablert.

Per a més informació, pots consultar el butlletí sobre els controls efectuats el 2 de juliol. També hi ha disponible l’aplicació PlatgesCat per consultar en temps real la qualitat de l’aigua, la bandera de seguretat i l’estat del mar, entre d’altres, de 300 platges catalanes.

 

Font noticia: gencat.cat