Compte enrere. En marxa la major experiència mundial per netejar el mar de plàstics.

07/09/2018

Li van dir que era un somni impossible, però ell no es va donar per vençut.

Compte enrere. Només falta un dia perquè el geni de 24 anys, Boyan Slat, posi en marxa la major experiència mundial per netejar el mar de plàstics.

Boyan Slat, amb prou feines de 16 anys, va veure un dia bussejant que havia més plàstics a l’aigua que peixos, i des de aleshores va tindre un somni: crear la major barrera de recollida de plàstics en el mar del món.

Molts el van titllar de somiador, però ell no es va donar per vençut, va abandonar els estudis d’Enginyeria Aeroespacial, va fundar The Ocean Cleanup el 2013 i, poc després, la seva xerrada es va tornar viral després de ser compartida en vàries pàgines web. Va muntar un crowfunding i va recaptar 2,2 milions de dòlars i, després d’això, The Ocean Cleanup, ha aconseguit 31,5 milions de dòlars en donacions d’emprenedors d’Europa, perquè ara el 2018 i després de 5 anys d’investigació, 273 models, sis prototips i quasi mig any d’assemblatge de l’equip definitiu, el primer System 001, la primera gran barrera flotant per la recollida de residus de les 60 que es col·locaran al mar, comenci el seu camí.

El primer objectiu, la gran illa de plàstic del Pacífic, mesura 1,6 milions de quilòmetres quadrats, tres vegades la mida de França continental (o la suma de les superfícies d’Espanya, França i Alemanya). En aquesta àrea, s’acumulen 1,8 bilions de peces de plàstic, que pesen 80.000 tones mètriques, l’equivalent a 500 Jumbo Jets.

Però ara falta que al ésser humà deixi d’abocar més plàstic al mar, que es fabriquin nous materials, que el reciclatge sigui complet i efectiu i que ens mentalitzem del gran mal que li estem ocasionant al nostre planeta, a molts animals i a nosaltres mateixos.

Per celebrar aquest moment històric, ens agradaria convidar-lo a veure el procés en viu... The Ocean Cleanup