BLAU DE MAR: Juga i aprèn. Llibre didàctic

13/06/2018

Llibre didàctic per a infants. Concebut i produït per ICMDivulga en ocasió del Dia Mundial dels Oceans.

L’Institut de Ciències del Mar (ICM) és un dels centres de recerca marina més gran d'Espanya i un dels més importants de la regió mediterrània. És un centre d’investigació del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) que acull més de 150 persones especialistes en recerca oceanogràfica (físics, químics, geòlegs i biòlegs). Tots junts, estudiem el mar i els efectes derivats de l’impacte humà sobre aquest medi.

 

Els oceans són molt importants per al nostre planeta i per a les nostres vides, encara que no ens adonem. Els oceans ens proporcionen aliment, oxigen, energia i moltes coses més. També juguen un paper importantíssim en la regulació del clima. A més, als oceans hi viuen des dels organismes més petits fins als animals més grans que existeixen. Al llarg de les pàgines d’aquest llibre hi trobarem enigmes i jocs apassionants sobre el mar i els seus habitants. Podrem descobrir com les accions dels humans poden afectar els oceans, i com, fent petits canvis en els nostres hàbits de cada dia, podem ajudar a no malmetre el nostre planeta blau. En Calamarsó ens acompanyarà al llarg d’aquesta aventura on, de la mà dels científics, descobrirem el sorprenent món submarí.

“Aquest llibre és per a què el llegiu junts pares i fills. En ell hi descobrireu el món de l’oceà a través d’explicacions i entreteniments, de contes per als més petits i jocs per als més grans. Tot i que han intentat utilitzar un llenguatge senzill, no s’han pogut resistir la temptació d’introduir alguns conceptes marins. Per això, al final del llibre hi trobarem un petit glossari que ens ajudarà a entendre millor l’argot de la ciència marina.”

 

El llibre el podeu trobar adjuntat en aquesta mateixa pàgina en PDF

Informació addicional

  • Blau de Mar