Barcelona es decanta per traslladar els dofins del Zoo a un santuari de EEUU

27/07/2018

L’Ajuntament reubicarà abans els cetacis en dos delfinaris europeus a l’espera de que finalitzin les obres de l’ instal•lació nord-americà.

L’Ajuntament de Barcelona reubicarà temporalment als dofins del Zoo de Barcelona a dos delfinaris europeus, a l’espera de que finalitzin les obres del Santuari de Baltimore (EEUU) perquè siguin traslladats allà el resta de les seves vides.

Segons ha informat la Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) en un comunicat, l’Ajuntament de Barcelona va confirmar ahir al Consell Municipal que els dofins que actualment resideixen al delfinari del Zoo de Barcelona seran traslladats a un santuari, on podran gaudir del enriquiment natural del mar “la resta de les seves vides”.

FAADA va fer aquesta petició mitjançant la campanya #AdiósDelfinario i en els últims dos anys han treballat per oferir una solució pels dofins de Barcelona.

La fundació va proposar dos alternatives com a destí per aquests mamífers i finalment el consistori s’ha decantat per iniciar una negociació amb el National Aquarium de Baltimore, que preveuen disposar d’un santuari per els seus propis dofins al 2020, “en algun lloc de la costa de Florida encara per determinar”.

Es preveu que el santuari de Baltimore estigui llest al 2020.

“A Baltimore fa mesos que els animals estan sent sotmesos a un procés d’adaptació per facilitar el seu trasllat i habituació a la seva nova llar”, han explicat.

La direcció del Zoo i l’Ajuntament porten mesos parlant amb els destins delfinaris d’Europa per trobar un centre que acolli temporalment –sota condició de no reproducció- a Anak, Blau, Tumay i Nuik.

Aquest procés ha finalitzat amb un acord per enviar als animals per separat a dos delfinaris –un d’ells a Portugal i l’altre a un centre europeu encara per determinar-, “encara que estan ultimant els detalls per a poder signar els convenis”.

Així, els dofins es traslladaran a la tardor fins a aquests centres, amb la premissa que, en quant el santuari de Baltimore estigui disponible, es porti a terme un nou trasllat.

No obstant, FAADA ha volgut mostrar el seu descontent amb que es facin dos trasllats en relativament poc temps, ja que “es massa pels dofins”, i no estan d’acord amb les polítiques dels centres a on aniran els animals.

De totes maneres, la fundació entén que els animals necessiten un canvi urgent, dons porten tota la vida tancats en el “diminut i pobre” espai del delfinari del Zoo de Barcelona.

Una de les opcions, “que no es descarta” i que FAADA també va presentar a l’ajuntament, es la que els dofins vagin al Aegean Marine Life Sanctuary, a Grècia, que ja disposen d’una badia acondicionada, però que estan a l’espera d’alguns permisos i d’una injecció econòmica que els permeti donar l’ultima empenta al projecte.

“Aquest santuari podria arribar a ser una realitat abans inclús que el de Baltimore, però depèn de molts factors”, han conclòs.

 

Font: lavanguardia.com

  • Dofí al Zoo de Barcelona (Fotografia: Mané Espinosa)