Arriscada maniobra d’uns bussejadors per rescatar a una balena atrapada en una xarxa de pesca

16/08/2018

Membres de l’Armada de Xile es van submergir i van nedar a pocs centímetres del cetaci per tallar les cordes que l’empresonaven.

Bussos de l’Armada de Xile han rescatat aquest dimarts una balena de prop de 40 metres de longitud que estava embolicada en una xarxa de pesca en les proximitats de Port Williams, localitat de l’illa Navarino, a uns 3.400 quilòmetres al sud de Santiago, a la Patagònia.

Després d’una alarma enviada per pescadors, el cetaci va ser albirat per una embarcació de l’Armada en els voltants del Paso Goree, i l’operació de rescat va estar a càrrec de la tripulació de la patrullera “Alacalufe” i de bussos de la Partida de Salvataje de Port Williams, va precisar la Marina en un comunicat.

Després de tres hores de navegació, els bussos van tindre que realitzar arriscades maniobres, incloses les de nedar a pocs centímetres de la balena per tallar les cordes de la xarxa, que habitualment s’utilitza per la captura de cranques, que l’impedien moure’s amb normalitat.

Després d’un treball intens, els bussos van aconseguir alliberar l’animal, que es trobava agitat i temorós.

“Després de poc més d’una hora, els bussos van aconseguir alliberar a aquest cetaci, a pesar del perill que implicava estar a l’aigua amb una balena de gran mida”, va assenyalar el Capità del navili Cesar Quiroga, Comandant del Districte Naval Beagle i Governador Marítim de Port Williams.

Quiroga va demanar a la comunitat pesquera que retires les xarxes de pesca després de les seves feines per evitar que els cetacis quedin atrapats en els aparells de pesca, que poden causar-los seriosos danys de no rescatar-los a temps.

Informació addicional