Alliberades cinc tortugues marines recuperades

06/07/2018

Més de 20 barques d’arrossegament col•laboren per recuperar aquesta espècie vulnerable, els animals havien quedat atrapats a les xarxes d’arrossegament dels pescadors de manera accidental.

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina (XRFM) han alliberat cinc tortugues babaues (Caretta caretta) a la platja de Pixavaques de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). Els animals van ser capturats accidentalment en xarxes d’arrossegament i gràcies a la col·laboració dels pescadors van ser traslladats immediatament a la Fundació CRAM per al seu tractament i recuperació.

Ja són 57 les tortugues que s’han recollit de mans de pescadors des que el maig de 2017 va començar el programa d’assistència a animals capturats accidentalment. D’aquests, se n’han pogut alliberar 36.

 

Protegir l’espècie

La Caretta caretta és l’espècie de tortuga més comuna a la Mediterrània. Està catalogada com a vulnerable i és un important indicador de la qualitat del medi marí. Per protegir i conservar l’espècie, la Generalitat té en marxa una campanya de sensibilització ciutadana que, davant l’albirament d’un animal a la sorra, demana no destorbar-lo i alertar al 112.

 

Font de la noticia: gencat.cat

  • Una de les tortugues alliberades a l'Atmella de Mar