Abandonats des de fa mesos en un aquari del Japó 46 pingüins i un dofí

03/09/2018

Les instal•lacions estan tancades des del gener i els animals segueixen rebent alimentació, però les ONG critiquen les condicions en les que viuen.

Situació límit la que viuen 46 pingüins i un dofí femella a un aquari del Japó. Aquests animals segueixen vivint al Parc Marí Inubosaki, que va ser tancat el passat mes de gener per falta de visitants. Des de llavors, els 47 animals hi continuen vivint i reben alimentació, però les ONG denuncien les males condicions en les que viuen.

L’aquari es troba a la ciutat de Choshi, a l’est de Tokio, i el centre va patir una baixada considerable de visitant al llarg dels darrers anys. La majoria d’animals han estat traslladat a altres zoològics, però els 46 pingüins i el dofí continuen tancats en aquestes instal·lacions abandonades.

 

Recintes petits, coberts de pols i rodejats de restes

Segons expliquen les ONG i les organitzacions en defensa dels animals, les condicions en les que viuen els exemplars són força deplorables, ja que els pingüins es troben coberts de pols i rodejats de restes fruit de l’abandonament de les instal·lacions, mentre que el dofí es troba en una petita piscina de mida insuficient per a un animal d’aquestes característiques.

En aquest sentit, les ONG expliquen que, quan l’aquari va tancar les portes el mes de gener, la gent va poder comprovar que encara hi havia animals dins de les instal·lacions. Després de diverses investigacions, es va comprovar que els tràmits pel trasllat dels exemplars no progressaven.

 

Trasllat «immediat» dels animals

Treballadors de l’aquari segueixen alimentant els animals, però, davant de les males condicions en les que viuen, les ONG exigeixen que el canvi d’instal·lacions dels exemplars sigui «immediat».

En aquest sentit, demanen que el trasllat es faci cap a unes altres instal·lacions més adequades on els animals rebin el tracte i l’atenció necessaris. El dofí femella era un dels grans reclams de l’aquari, i l’exemplar va ser capturat l’any 2005 a Taiji, ciutat japonesa coneguda per les caçaries sagnants anuals de dofins. 

Informació addicional